Kaapverdiė top 10

Kaapverdiė top 10 / vakantie

 home links cookiebeleidcontact 

Sal

Boa Vista

stranden

bezienswaardigheden

excursies

all-inclusive resorts

Pico de Fogo

steden & dorpen

Santiago

vakantie

 

KAAPVERDIĖ TIP 10: VAKANTIE

All inclusive vakanties
Kaapverdiė staat vooral bekend om zijn all inclusive resorts. Een groot voordeel van deze formule is dat alle maaltijden, snacks en dranken in de prijs zijn inbegrepen. Natuurlijk is dit ook meteen het nadeel. Je bent gauw geneigd om altijd te eten en te drinken binnen de muren van je resort, terwijl er ook buiten het complex leuke bars en eetgelegenheden. Let ook op wat de all-in formule behelst. Het kan zijn dat niet alle faciliteiten en services onder de formule vallen dat je toch nog moet bijbetalen.

Vind de beste deals voor een vakantie naar Kaapverdiė op Tui.nl

Kaapverdiė is een veilige bestemming
De eilandgroep staat bekend als een zeer veilige bestemming. Er zijn geen of nauwelijks vermeldingen te vinden waaruit blijkt dat Kaapverdiė gevaarlijk is. De lokale bevolking is juist blij met de toerist omdat zij een aanzienlijke bijdrage leveren aan de welvaart. Natuurlijk moet je hier ook wel oppassen voor zakkenrollers en gauwdieven. Andere zaken zoals brute overvallen zijn hier praktisch nooit.

Vakantie met kinderen
De Kaapverdische eilanden zijn een uitstekende bestemming voor gezinnen met kinderen. Veel resorts houden rekening met kinderen. Dit doen ze door speciale faciliteiten aan te bieden en gepaste animatie. Kinderen zullen zich zowel binnen de muren van het resort als daarbuiten niet gauw vervelen. Veel van de activiteiten zijn toegespitst op leuke ondernemingen zoals rijden met een 4x4 over het ruwe landschap en sportieve activiteiten op het strand en het water van de oceaan.

Gegarandeerd van een zonnige vakantie
Met deze kop dekken we de landing helaas niet geheel. Kaapverdiė is het hele jaar door een aangename bestemming met al even aangename tempraturen. Vanaf eind november tot begin juli valt hier nauwelijks of geen neerslag. Alleen tijdens de zomermaanden is dit ander. Dan valt 30 tot 100 mm neerslag. Zelfs in de natste maand september zijn er nog altijd 7 zonuren per dag. De beste periode om op vakantie te gaan naar Kaapverdiė is in de winter. Het is er dan droog en de temperaturen zijn er net zo aangenaam als in de periode van de zomer. Zelfs net ets minder benauwd. De stabiele warme temperaturen hebben natuurlijk alles te maken met de ligging van de Kaapverdische eilanden. Deze ligging is relatief dicht bij de evenaar en natuurlijk in de Atlantische oceaan die ook invloed heeft op en stabiele tempratuur. Ook het zeewater ie het hele jaar door aangenaam warm.

Reizen naar Kaapverdiė
Vanuit Nederland en Belgiė gaan meerdere vluchten naar Kaapverdiė. Soms rechtstreeks en soms met een tussenlanding in een grote Europese luchthaven. De vlucht duurt zo’n zeven uur. Eenmaal aangekomen op de luchthaven van het eiland Sal dien je wel een visum te kunnen overleggen. Deze is verplicht. Vanuit de luchthaven van Sal ga je ofwel naar je een resort op het eiland zelf of reis je door naar andere populaire eilanden zoals Boa Vista en Santiago.

Vaccinaties
Er is voor een bezoek aan Kaapverdiė één vaccinatie verplicht. Dat is die tegen gele koorts. Ook ben je verplicht om een cholerastempel te hebben in je vaccinatiepasport wanneer je via een ander Afrikaans land aankomt. Naast de verplichte vaccinatie tegen gele koorts worden ook vaccinaties tegen Hepatitis A en DTP aangeraden.

Visum
Voor Kaapverdiė is er een visumplicht. Je kunt je visum voor de Kaapverdische Eilanden via internet regelen, zodat je niet naar een ambassade of consulaat hoeft te gaan. Doe dit wel op tijd.

Drugs
Kaapverdiė heeft een verleden waar het een tussenstop en doorvoerhaven was voor de drugshandel. Een verleden dat er heeft aan bijgedragen dat het bezit van drugs ten strengste verboden is. Er staan ook zware straffen op.

Caretta Caretta
Broedgebieden van schilpadden zijn deels verboden terrein. Wanneer een strand broedgebied is staat dit duidelijk aangegeven met typische waarschuwingsboren. Deze stranden zijn dan niet toegankelijk voor gemotoriseerd vervoer als quads of een buggy.

Andere gebruiken
Het is in Kaapverdiė gebruikelijk om het personeel binnen de toeristische sector een kleine fooi te geven. De gemiddelde Kaapverdiaan moet rondkomen van een inkomen rond de €200 er maand. Daarbij moet je bedenken dat door de afgelegen ligging van de eilandengroep veel producten worden geļmporteerd en daardoor vaak duurder zijn dan bij ons in de supermarkt. Zonder fooien zouden deze mensen het bijzonder zwaar hebben.
Een ander gebruik is eigenlijk geen gebruik. Afdingen is namelijk niet de normale gang van zaken hier. De prijzen die worden gecommuniceerd liggen vast. Je kunt het natuurlijk proberen, maar dat komt tamelijk onbeschoft over.

Voorzieningen
Wat betreft stroom wordt hier het gangbare voltage van 220-240 volt gehanteerd. Dat is dezelfde spanning als wij gewend zijn in Nederland. Je hebt dus geen verloopstekker nodig en zaken als je telefoon kun je gewoon opladen zonder problemen.
Nu we het toch over de telefoon hebben zullen meteen maar even ingaan op de dekking van het telefoonnetwerk in Kaapverdiė. In de toeristische gebieden is deze prima en is er vaak 3G en 4G dekking. Afgelegen gebieden hebben vaak geen bereik. Let er oom op dat het gebruik van data extra kosten met zich mee kan brengen. Kaapverdiė maakt geen deel uit van de EU en roamingkosten zullen in rekening worden gebracht. Wat wifi betreft zit je in je resort vaak goed. Niet altijd overal, maar meestal wel in de openbare ruimten van je hotel is internet via wifi beschikbaar.

Waarschuwing
We hadden op deze pagina al aangegeven dat Kaapverdiė een veilig eiland is. Wat betreft criminaliteit klopt dit ook. De wateren aan de stranden kunnen wel een sterke onderstroming hebben en daardoor gevaarlijk zijn. Op veel plekken is het ook verboden om te zwemmen. Dit staat ook duidelijk aangegeven. Ga dus niet op rustige plekken te diep de zee in als je er niemand ziet. Ook al staan er geen verbodsborden. Er zijn wel veilige plekken, maar die zal je herkennen aan de badgasten die er zwemmen. Mocht je graag wat grotere afstanden zwemmen, da doe je er goed aan om dit gewoon in het zwembad bij je hotel te doen.

Meer over vakantie in Kaapverdiė
vakantie in Kaapverdiė


 

Kaapverdiė excursies Kaapverdiė voor beginners Kaapverdiė informatie Kaapverdiė fotoreportages winterzon in Kaapverdiė