Kaapverdië top 10

Kaapverdië top 10 / stranden

 home links cookiebeleidcontact 

Sal

Boa Vista

stranden

bezienswaardigheden

excursies

all-inclusive resorts

Pico de Fogo

steden & dorpen

Santiago

vakantie

 

KAAPVERDIË TIP 3: STRANDEN

Een belangrijke reden waarom mensen Kaapverdië bezoeken zijn fantastische stranden. Op deze pagina laten we een aantal van de beste stranden aan bod komen. De eilandgroep kent veel stranden en we zullen ons dan ook moeten focussen op een selectie van deze stranden. In algemeen hebben alle stranden wel hun charme. Sommige zijn zo goed omdat ze een verlaten indruk hebben, waar bij andere stranden juist weer van alle luxe en comfort zijn voorzien. Een aantal van de beste stranden hebben we hier voor je op een rij gezet.

Santa Maria – Sal
Het strand Santa Maria ligt op het grootste eiland van Kaapverdië, Sal. Daarmee heb je naast dat dit één van de beste stranden van de eilandengroep is ook redelijk groot achterland met tal van leuke bezienswaardigheden en activiteiten. Het strand ligt bij het gelijknamige oude vissersdorp waar ook veel van de hotels en Resorts zijn gesitueerd. Het strand zelf heeft prachtig wit fijn strand. Het witte strand biedt tevens ook een mooi contrast met het paradijselijke blauwe water van de Atlantische Oceaan. Een constante wind zorgt ervoor dat het er goed toeven is. Bovendien biedt de wind ook de mogelijkheid om eens lekker te gaan surfen en zeilen. Ook zijn er een aantal strandtentjes en een duikschool. Om je verblijf op dit strand helemaal comfortabel te maken kun je gebruik maken van een strandbed. Zo tussen 10u00 en 11u00 komen de vissers op dit strand terug van zee met verse vis. Een schouwspel wat je er nog eens extra bij krijgt.

Ponta Preta – Sal
In het zuiden van Sal vinden we Ponta Preta. Door de ligging kunnen golfsurfers hier prima terecht. De ruwe zee hier leent zich dan weer niet goed om in te zwemmen. De stranden zijn wel weer erg mooi. Het fijne witte zand dat omhoogloopt in een hoge duin zorgt voor een mooie aanblik. Behalve voor golfsurfers en kite surfers is het vooral een mooie locatie voor een wandeling over het strand.

Tarrafal – Santiago
Santiago is het grootste eiland van Kaapverdië. Het is ook het eiland dat het meest is gerelateerd aan het Afrikaanse vaste land. Als je een Afrikaanse sfeer wilt opsnuiven in Kaapverdië, dan is Santiago het eiland waar je dat het meeste zult ervaren. Het eiland heeft enorm veel te bieden, zo ook stranden. Het meest bekende is Tarrafal Beach. Kenmerkend voor het strand is naast het witte zand ook de rotswand. Toeristen kunnen hier genieten van een hapje een drankje op terrasjes. Het water is er vrij kalm waardoor het prima zwemwater is. Ook is het leuke aan dit strand dat je er niet alleen toeristen tegenkomt maar ook de locals komen hier graag. Het is een smeltkroes van culturen en mensen waardoor het leeft.

Baia de Murdeira – Sal
Voor toeristen die graag willen genieten van een zonvakantie in alle comfort en luxe is Baia de Murdeira een uitstekende plek. Dit strand in de baai van Murdeira ligt te midden van een aantal resorts die erop uit zijn om haar gasten in de watten te leggen. Hier is het dan ook vooral genieten en lekker nietsdoen. Ook ligt het strand niet ver van Santa Maria. Het ecosysteem in de wateren aan het strand is ook zeer levendig. Ook hier komen de schilpadden zo nu en dan aan land en zijn er veel zeevogels.

Chaves – Boa Vista
Een ander geliefd strand op Boa Vista is ‘Chaves Beach’. Ook hier weer brede stranden met fijn wit zand aangrenzend aan het azuurblauwe water van de Oceaan. De ligging van dit strand maakt het geliefd. Het ligt namelijk niet ver van de hoofdstad Sal Rei en bovendien zijn er voorzieningen om het de zonaanbidder gemakkelijk te maken. Ook hier is weer een stevig briesje dat ervoor zorgt dat je niet snel oververhit zult raken en bovendien is het daardoor ook een unieke locatie om bijvoorbeeld te gaan kitesurfen of een andere watersport te ondernemen waar een stevige wind bij gewenst is.

Ponte de Pareda – Sal
Op het eiland Sal vind je ook het strand ‘ Ponte de Pareda’. Het fraaie aan dit strand is dat de natuur hier heeft gezorgd voor unieke zwemlocaties. Hier vind je namelijk rots zwembaden. Ook is dit een bruisend strand te noemen, want hier zijn meerdere horecafaciliteiten waar je heerlijk kunt loungen. Dit maakt het een feestelijke bedoeling.

Curralinho, Varandinha en Curral Velho – Boa Vista
De liefhebber van watersport moet zeker eens een bezoek brengen aan Curralinho, Varandinha en Curral Velho wanneer je Kaapverdië bezoekt. Ook deze combinatie van stranden is achttien kilometer lang en de omgeving oogt desolaat en ruw. De heldere wateren maken dit gedeelte op Boa Vista een uitstekende locatie om te snorkelen en duiken. Ook hier staat een stevige wind waardoor liefhebbers van wind aangedreven wateractiviteiten hier aan hun trekken zullen komen.

Maio – Santana
Eén van de wat meer zuidelijk gelegen eilanden van Kaapverdië is Maio. Dit is dan ook niet de meest toeristische bestemming van de eilandengroep. De kans dat je hier bent en nog andere bezoekers tegenkomt is vrij klein. Het strand ‘Baia de Santana’ is dan ook een geliefd strand bij zeeschildpadden om hier hun eieren te leggen. Het bijzondere aan dit strand is ook dat het in de vorm is van een halve cirkel. Dit geeft het een prachtige omgeving met wat kalmer water dan aan de andere stranden van Kaapverdië. Door de halve cirkel vormt zich een baai die dan ook weer meteen zorgt voor een fraai uitzicht. Hier is genieten van de rust in combinatie met de natuur.

Sao Filipe – Fogo
In ons overzicht van stranden hebben we tot nu toe het hagelwitte zand als een aantrekkingspunt te berde gebracht. Bij Sao Filipe op het eiland Fogo is dat net anders. Het strand van Sao Filipe ligt bij de gelijknamige plaats São Filipe gesitueerd in het zuidwesten van het eiland. Naast dat het één van de oudste steden is met vele mooie historische gebouwen, is het strand beroemd om zijn zwarte zand. Het strand is niet breed en direct aan het vaste land gaan de kliffen de lucht in. Ook dit is een prachtig contrast met het diepblauwe water van de Atlantische Oceaan. Samen met de historische gebouwen en het unieke zwarte strand is dit een locatie die zeker indruk achterlaat. Het vulkanische Fogo is te vinden in het zuidwesten van Kaapverdië en beschikt over een vliegveld en haven waardoor het mogelijk is om het eiland te bezoeken.

Praia de Santa Monica – Boa Vista
Op de pagina over Boa Vista hadden we het al even gehad over ‘Praia de Santa Monica’. Dit is ongetwijfeld het mooiste strand van Kaapverdië en het staat vaak ook in de top vijf van overzichten van beste stranden van de wereld. Het strand is ruim achttien kilometer lang en heeft een verlaten indruk. Helaas is de kans groot dat de schoonheid van dit strand uiteindelijk ook in zekere zin haar ondergang betekent. Nu is het strand nog ongerept waardoor het een ongekende schoonheid herbergt, maar in de nabije toekomst zal het strand wel worden overspoeld door toerisme en de daarbij behorende industrie. Wanneer je nog wilt kunnen genieten van één van de mooiste stranden ter wereld is het dus zaak om hier niet te lang meet wachten, want de kans is groot dat het strand elk jaar iets minder uniek zal worden door de komst van de eerste toeristenfaciliteiten. Het strand is te vinden aan het zuiden van Boa Vista en het best te bereiken met een jeepsafari. Verwacht hier dus geen typische toeristische faciliteiten. De charme is hier juist dat het een ongerept nog natuurlijk strand is.


 

Kaapverdië bezienswaardigheden Kaapverdië voor beginners Kaapverdië informatie Kaapverdië fotoreportages winterzon in Kaapverdië