Kaapverdië top 10

Kaapverdië top 10 / Santiago

 home links cookiebeleidcontact 

Sal

Boa Vista

stranden

bezienswaardigheden

excursies

all-inclusive resorts

Pico de Fogo

steden & dorpen

Santiago

vakantie

 

KAAPVERDIË TIP 9: SANTIAGO

Santiago Is het grootste en belangrijkste eiland van Kaapverdië. Zeker vanuit een economisch oogpunt is er geen belangrijker eiland te vinden in dit land. We hebben het op deze website al regelmatig gehad over de belangrijke site die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Toch is er nog meer dan alleen Cidade Velha en ‘Fort Real de Sao Filipe’.

Praia
De hoofdstad Praia is bijvoorbeeld een belangrijke stad en tevens ook de grootstee van Kaapverdië. Ook hier hebben we het op andere pagina’s van deze website al meer over gehad.

Plekken op Santiago
Wandelaars kunnen genieten van het natuurschoon in het ‘Serra Malagueta gebergte’ dat tevens een nationaal park is. Ook Assomada is een stad die in deze regio te vinden is en bekend staat als om zijn museum over Tabanka, een typische Kaapverdiaanse zang- en dansvorm. En als je hier dan toch bent op een woensdag of zaterdag, dan is een bezoek aan de lokale markt ook zeker een traktatie van mensen, geuren en kleuren. Het eiland herbergt ook een aantal prachtige kleine strandjes waar je heerlijk kunt genieten

Santiago heeft eigenlijk mooi pallet aan bezienswaardigheden. Ook hier vind je zowel zwarte als witte stranden. En daarmee wordt niet bedoeld dat er hier een segregatie plaatsvindt waarbij er wordt gekeken naar de huidskleur om de bepalen wie welk strand mag bezoeken. We hebben het natuurlijk over de kleur van het zand op deze stranden.

Een leuke manier om Santiago te verkennen is met een 4x4. Op deze manier kun je langere aftanden afleggen en je laten verassen door een grote diversiteit van landschappen en bijzondere inheems vogels, dieren en planten.

Veelzijdigheid is hier troef. Je hebt hier alles; van de drukte van de hoofdstad en de cultuur van de werelderfgoed-site tot een nationaal park en een gevarieerd landschap. Misschien is het wel het mooiste eiland van Kaapverdië.

Donker koloniaal verleden
Eén van de meer lugubere bezienswaardigheden is het oude concentratiekamp Tarrafal. Dit kamp heeft tot 1975 bestaan en was in de jaren vijftig van de vorige eeuw een kamp voor de politieke tegenstanders van de Portugese dictator Salazar. Later werden hier nog lokale gevangen ondergebracht. Toen Kaapverdië in 1975 onafhankelijk werd, werd het kamp gesloten. Onder de lokale bevolking stond het kamp bekend onder de naam ‘kamp van de langzame dood’. Het strand van Tarrafal is dan weer van ongekende schoonheid en doet idyllisch aan.

Ook Assomada moet je zeker bezoeken wanneer je op Santiago bent. Alleen al de route van Praia naar deze oude stad is een flink avontuur. De beste dagen om naar dit stadje te gaan zijn de woensdag en de zaterdag. Dit zijn namelijk de dagen dat er een Afrikaanse markt wordt gehouden. En hierbij kun aan van alles denken. Dat gaat van etenswaren en specerijen tot geiten en koeien die hier worden verhandeld.

Nog één plek die we je zeker niet willen onthouden is het vissersdorpje Porto Rincão Het ligt slechts op zes kilometer van Assomada en daarmee is het goed te combineren met een bezoek aan deze stad. Dan is die avontuurlijk rit van ander halfuur vanuit Praia van dubbel nut geweest. Dit punt ligt het dichtste bij het eiland Fogo dat 53 kilometer verderop ligt. De grote vulkaan is bij helder weer dan ook goed te zien. Vanuit deze plek waren de recentere uitbarstingen van Pico de Fogo in 1995 en 2015 goed zichtbaar. Let ook op de mooie rotsachtige kust waar pilaren van steen uit de zee te lijken torenen.

Meer over het eiland Santiago
Santiago klimaatinfo


 

Kaapverdië excursies Kaapverdië voor beginners Kaapverdië informatie Kaapverdië fotoreportages winterzon in Kaapverdië