Kaapverdië top 10

Kaapverdië top 10 / excursies

 home links cookiebeleidcontact 

Sal

Boa Vista

stranden

bezienswaardigheden

excursies

all-inclusive resorts

Pico de Fogo

steden & dorpen

Santiago

vakantie

 

KAAPVERDIË TIP 5: EXCURSIES

Een belangrijke en welkome afwisselende vorm van activiteiten tijdens je verblijf in Kaapverdië is het ondernemen van excursies. Natuurlijk is het ontspannen een belangrijk onderdeel van je verblijf, maar dat moet natuurlijk niet omslaan in verveling. Om dit voorkomen hebben zowel bedrijfjes als resorts en hotels tal van activiteiten die onder de noemer excursie vallen. Op deze pagina hebben we aantal van deze excursies uitgelicht.

4x4 excursies op Sal
Op het eiland Sal zijn er verschillende mogelijkheden om een excursie te doen met een 4x4. Vaak bieden resorts en hotels deze excursies aan, maar ook kleinere bedrijfjes bieden deze aan. Je kunt kiezen voor een comfortabele Hummer of voor een wat kleinere 4x4 waarbij het ruwe landschap iets meer invloed heeft op de mate van comfort. Voor beide valt wat te zeggen. Ook zijn er tal verschillende bestemmingen waar je op Sal naartoe kan in een 4x4. Een leuke manier is om een excursies te boeken waarbij je minimaal een halve of misschien zelfs wel een hele dag op pad blijft. Op deze manier kun je veel zien. Je kunt denken aan bestemmingen als Santa Monica Beach, het woestijngebied, Sal rei en nog veel andere gebieden waar je met de 4x4 vrij makkelijk komt. Zorg ook dat er een goede gids aanwezig die je van alles kan vertellen over de bestemmingen die je aandoet. Dit kan een grote meerwaarde zijn tijdens deze excursie.

Walvis spotten
Kaapverdië ligt midden in de Atlantische Oceaan. Het is dan ook niet vreemd dat er regelmatig walvissen zwemmen in de omgeving. Je kunt de walvissen spotten vanuit meerdere havens en eilanden die deel uitmaken van Kaapverdië. Natuurlijk blijft het niet alleen bij walvissen, want ook dolfijnen en schilpadden komen veel voor in de wateren van de Kaapverdische eilanden. Er zit één kanttekening aan het spotten van walvissen. Het walvis spotten is seizoensgebonden. De meeste kans heb je in het voorjaar en de late winter.

Fogo
Het vulkanische eiland Fogo is ook een populaire bestemming voor excursies. Bij het zien van de beelden van satellieten zie je al dat Fogo erg in de buurt komt bij het begrip vulkaan zoals Plato dat zou hebben omschreven. Maar dan een enorme vulkaan waar je kennis kunt maken met zwarte stranden en andere sporen van vulkanische activiteit. Op onze pagina over Pico de Fogo gaan we hier dieper op in.

Quadrijden
Een andere leuke manier om erop uit trekken is op een quad. Zeker de meer toeristische eilanden als Boa Vista en Sal hebben de mogelijkheid om met een quad het eiland te verkennen. Het leuke van een quad is het gevoel van vrijheid dat je hebt. Je kunt gaan en staan waar je wilt. Dat moet je natuurlijk niet te letterlijk nemen, want op het verstoren van bijvoorbeeld stranden waar schildpadden eieren leggen staan zware straffen. Maar dat neemt niet weg dat er nog veel plaatsen zijn waar je weinig schade aan kunt richten en lekker kunt rijden op een quad of een buggy. Het is ook leuk om met een quad wat plekken te bezoeken die je al een keer met een gids hebt bezocht in een 4x4. Er zijn altijd van die plekken waar je kwam en wilde dat je wat langer kon blijven. Met een quad heb je die vrijheid.

4x4 op Boa Vista
Naast het eiland Sal, zijn er op Boa Vista misschien nog wel meer mogelijkheden om met een 4x4 op excursie te gaan. Een fraaie regio voor een excursie met een 4x4 op Boa Vista is het Noordelijke deel. Vaak kom je dan bij het scheepwrak op Cape Santa Maria en de weg er naartoe is eigenlijk alleen maar goed bereikbaar met een off road voertuig. Een 4x4 is hier dus een uitstekende keuze voor en de ‘bumpy ride’ is een belevenis op zich. Een tocht door het noorden brengt je ook langs leuke soms nog authentieke dorpjes waar je in contact komt met de lokale bevolking. Bovendien zie je ook veel van het eiland, zoals zoutmeren duinen en eindeloze landschappen.

Glass bottom boats
Een leuke manier om het onderwaterleven te bezichtigen wanneer je niet van snorkelen houdt en wanneer er geen duiker in jou schuilt is vanaf een ‘Glass Bottom Boat’. Alle wat grotere eilanden bieden excursies aan waarmee je kunt genieten van het onderwaterleven in de wateren ronde de eilanden van Kaapverdië. Naast de vele vissen die er te zien zijn, kom je ook langs scheepswrakken die onder het wateroppervlak verscholen liggen.

Romantische stranddiners
De meeste resorts doen houden rekening met de romantische ziel van de gasten. Een romantisch diner samen met je partner genietend van een ondergaande zon is een garantie voor een mooie avond en nacht. Er is bijna geen betere manier van ‘quality time’ voor koppels te bedenken.

Diepzeevissen
Voor de visfanaten is Kaapverdië ook een waar walhalla. Hier kun namelijk diepzeevissen en de strijd aangaan met grote vissen als marlijnen, barracuda’s, zwaardvissen, verschillende haaisoorten en tonijn. Dit slechts een kleine greep van de verschillende grote vissoorten die hier leven in de wateren rond Kaapverdië. Als een vis niet beschermd is, mag je ervoor kiezen om hem te houden, maar niet voor eigen gebruik. Wanneer je een vis houdt schenk je deze aan land aan de lokale bevolking. De grote vissen zijn vaak wel wat meer op volle zee te vangen en mocht je het varen op de Atlantische Oceaan niet gewend zijn, dan doe je er goed aan om een pilletje tegen zeeziekte in te nemen. Zelfs bij rustig weer deinen de golven nog altijd flink op en neer.

Monstertruck Boa Vista
Met een 4x4 kun je op veel plaatsen komen op Boa Vista, maar zelfs dan zijn er nog zulke ruwe landschappen waar je ook met een terreinwagen nooit kunt komen. Daarvoor hebben ze de monstertruck. Deze kan op een nog ruwer terrein uit de voeten en brengt je langs de meest desolate gebieden van het eiland. Denk aan verlaten stranden, zoutmeren de meest afgelegen dorpjes. Ook voor monstertruck geldt dat het een vrij hobbelige rit zal worden, maar gelukkig zijn er onderweg genoeg plaatsen waar wordt gestopt en de benen gestrekt kunnen worden.

Duiken en snorkelen
Het heldere water ronde de eilanden van Kaapverdië leent zich uitstekend voor liefhebbers van snorkelen en mensen die duiken. Kun je nog niet duiken, dan kan je verblijf op Kaapverdië een mooie gelegenheid om eens kennis te maken met deze vrijetijdsbesteding. Bij de vele duikscholen kun je misschien wel je brevet bemachtigen. Het kost wel wat centjes, maar ook thuis kun je waarschijnlijk niet voor minder geld leren duiken. Ben je al in het bezit van een duikbrevet dan kun je duikexcursie doen, maar ook deze zijn niet bepaald goedkoop, maar ze brengen je wel naar de mooiste locaties en uiteraard wordt je duikuitrusting voorzien.

Meer over excursies in Kaapverdië
excursies in Kaapverdië


 

Kaapverdië excursies Kaapverdië voor beginners Kaapverdië informatie Kaapverdië fotoreportages winterzon in Kaapverdië